Welke duurzame maatregelen kan ik treffen?

Er zijn talloze mogelijkheden om uw woning te verduurzamen. Maar hoe weet u nu welke maatregelen het meest geschikt zijn voor uw woning? En welke maatregelen moet u het eerst nemen? Wij beschrijven hierbij alvast welke duurzame maatregelen er zijn. Dan heeft u een beeld, voor als u een gesprek wilt met onze energiecoach.

Muurisolatie
Goedkoper dan u denkt!

Spouwmuurisolatie is stukken goedkoper dan veel mensen denken. Toch is maar de helft van de gevels van Nederlandse woningen geïsoleerd. Het rendement van spouwmuurisolatie is vergelijkbaar met een rente van 12 procent op een spaarrekening. Iets voor u?

Meer informatie
Dakisolatie
Bovenop besparen

Door uw dak goed te isoleren, bespaart u per jaar gemiddeld 500 euro aan stookkosten. Het rendement van dakisolatie is vergelijkbaar met een rente van 9 procent op een spaarrekening. Heeft u uw muren al geïsoleerd?

Meer informatie
Vloerisolatie
Veeg de vloer aan met de kou!

Wie vloerisolatie heeft, is daar erg tevreden over. Vloerisolatie zorgt voor meer comfort in huis, en is een effectieve manier van energie besparen. Het rendement van vloerisolatie is vergelijkbaar met een rente van acht procent op een spaarrekening. Heeft u nog koude voeten?

Meer informatie
HR++ en dubbel glas
Dubbel voordeel!

Ook als ramen nog niet aan vervanging toe zijn, kan dubbel glas of hoog rendement glas al rendabel zijn. Het rendement van HR++ isolatieglas is vergelijkbaar met een rente van zeven procent op een spaarrekening. En verbetert het comfort! Heeft u nog een koude nek in huis?

Meer informatie
Verlichting
Duurzaam en slim verlichten

Een gloeilamp zet slechts 3-9% van de elektriciteit die hij verbruikt om in licht. Het loont dus om uw oude lampen te vervangen door energiezuinige lampen zoals Led-lampen of spaarlampen. Daarmee kunt u tot wel 80% aan elektriciteit besparen!

Meer informatie
Zonneboiler
De zon geeft warmte!

Een zonneboiler gebruikt de warmte van de zon om uw water te verwarmen. Hiermee bespaart u bijna de helft van de energiekosten voor warm water. Een zonneboiler is bovendien heel milieuvriendelijk. Wordt u daar warm van?

Meer informatie
Duurzame verwarming
Energiezuinig verwarmen en warm water!

Over energie besparen via verwarming en warm water bestaan veel fabels. Sommige huishoudens laten nog steeds de verwarming ’s nachts aan, en vrezen onterecht dat een spaardouche het doucheplezier verpest. Ben u een tevreden stoker?

Meer informatie
Warmtepomp
Een duurzaam alternatief

Heeft u al eens nagedacht over een duurzaam alternatief voor het verwarmen van uw huis en water? Met een hybride warmtepomp verwarmt u uw huis op een duurzame manier en bespaart u tot wel 60% op uw stookkosten. Heeft uw huis label A? Kies dan voor een all electric variant.

Meer informatie