Waar laat ik geld liggen?

Is uw energierekening hoger of lager dan die van de buren? Wat is het energielabel van uw huis? En is uw dak wel geschikt voor zonnepanelen? Wellicht heeft u een aantal vragen voordat u wilt beginnen met duurzame maatregelen. Wij hebben een aantal handige testjes die u helpen inzicht te krijgen in uw energieverbruik en welke maatregelen u kunt treffen om energiezuinig te wonen!

Verbruik ik te veel energie?
Ontdek het met onze energiecheck!

Wij hebben een energiecheck gemaakt waarmee u binnen één minuut ontdekt of uw energieverbruik normaal is. U kunt ook uw energierekening vergelijken met dat van de buurt. Betaalt u meer of minder dan de buren?

Doe de energiecheck
Wilt u wonen zonder energierekening?
Laat u door ons inspireren!

Energieneutraal wonen is de toekomst! In 2020 moeten alle nieuwbouwhuizen meer energie opwekken dan dat ze verbruiken.

Maar hoe zit dat met uw huis? Nu? Wat komt er bij kijken om een bestaande woning energieneutraal of -leverend te maken? U kunt natuurlijk een gecertificeerd adviseur vragen om een plan van aanpak te maken.

Maar u kunt zich ook eerst laten inspireren door mensen die de energiesprong al gewaagd hebben! U kunt hiernaast geheel vrijblijvend een inspiratieboekje aanvragen.

Gratis inspiratie
Welk label heeft mijn huis gekregen?
Laat ons het energielabel controleren!

Elk huis heeft in 2015 een voorlopig energielabel van het Rijk gekregen. Benieuwd wat uw label is? Wij zoeken het voor u op! En natuurlijk helpen wij u vervolgens vrijblijvend verder om het te verbeteren. Is het G of B?

Controleer energielabel
Is uw stroom wel echt groen?
Met de groene-stroom-checker weet u het snel!

Veel stroom die in Nederland wordt verkocht als groen, is niet groen. Twijfelt u over uw eigen stroom? Wij hebben een groene-stroom-checker. Hiermee kunt u eenvoudig checken welke groene stroom echt groen is en welke niet.

Check uw stroom!
Wat zijn snelle bespaartips?
Houd tot 800 euro/ jaar over!

Energiebesparing hoeft niet altijd een grote ingreep te zijn. Ook met kleine dingen kan al snel geld worden bespaard. Zoals oude lampen vervangen door LED lampen. De bespaartest laat u zien met welke maatregelen u tot wel 800 euro per jaar kunt overhouden!

Doe de bespaartest