Een gloeilamp zet slechts 3-9% van de elektriciteit die hij verbruikt om in licht. Duurzame verlichting, zoals spaarlampen, led- en tl-verlichting, wekken op een andere manier licht op waardoor ze een veel groter deel van de elektriciteit omzetten in licht. Het loont dus om uw oude lampen te vervangen door energiezuinige lampen. Daarmee kunt u tot wel 80% aan elektriciteit besparen!

Dat het niet uit kan is een van de vele fabels over duurzame verlichting. Het klopt dat u meer betaalt voor een energiezuinige lamp dan voor ouderwetse lampen, toch kan het best uit omdat duurzame varianten langer mee gaan. Zo doet u gemiddeld zeven keer langer met een spaarlamp dan met een gloeilamp.

Verlichting kan vaak ook slimmer, zo kunt u een licht- of bewegingssensor installeren, dan gaat de lamp vanzelf uit als het licht is of als er niemand is. Een andere slimmigheid is een tijdklok, die kan helpen om lampen vanzelf aan en uit te laten gaan.

Op de website van Milieucentraal leest waar u op moet letten bij het kiezen van een duurzame lamp.

Wilt u zich liever persoonlijk laten informeren? Vul dan het formulier hiernaast in en wij bellen u terug voor een vrijblijvend, telefonisch adviesgesprek. Dat doen we graag!