Een vegetatiedak is 100% GROEN doordat het wateroverlast helpt tegen te gaan, zodat de riolering bij hevige regenval minder belast wordt. Dat heeft als effect dat oppervlaktewater minder wordt vervuild. Daarnaast neemt het fijnstof op en kan de dakbedekking van uw dak véél langer mee, dat is duurzaam! En fijn voor u, want het isoleert uw dak waardoor uw huis in de winter warm en in de zomer koel blijft.

Wat kan ik op een groen dak laten groeien?
Een groen dak of een vegetatiedak zijn platte of hellende daken met begroeiing. Als de begroeiing bestaat uit vetplanten, vetkruid (sedum), kruiden, mos en/of gras, dat zich met weinig onderhoud zelf in stand kan houden, dan spreken we van een extensief groendak. Een intensief groen dak is dikker, bestaat uit gazon, struiken en bomen en moet onderhouden worden.

Kan ik mijn dak ‘groener’ maken?
Zowel platte als schuine daken kunnen worden omgebouwd tot groen dak. Een plat dak dat in de schaduw ligt is het meest geschikt. Een schuin dak droogt wat sneller droogt omdat het water wegloopt. Is de helling groter dan 35°? Dan zijn speciale verankeringen nodig. Laat het aanleggen van een groen dak altijd door professioneel bedrijf uitvoeren. Let hierbij op het kwaliteitskeurmerk ‘Groenkeur’ of ‘Stichting Bouw Research’ (SBR), hiermee voorkomt u foutieve constructies op uw dak.